петък, 2 септември 2011 г.

New 4 U!

Впрегната в юздите на лятото, аз нямах много време да гледам филми (да, точно така-правилно чухте!) И все пак, не мога да ви оставям на сухо толкова време!! Не всеки си "маа гъза" (excuse the expression) наляво-надясно цели два месеца като моа..има и някои злощастни "съседи по ваканция" (по-умно не можах да го измисля), които киснат по цел ден в стаите си (или се размотават цяло лято из града) и се чудят какво, за Бога, да правят...Та затова съм ви приготвила "нова мръвка"- 3 американски сериалчета тип "АBC Family" (каналът зад "Pretty Little Liars", "The Vampire Diaries" и т.н.)

1."Awkward"- (не е преведен още на български, но предполагам, че ще е нещо от сорта на: хмм..знам ли..нещо напълно несвързано със заглавието като "Животът на една тийнейджърка"-FAIL)..
<--Това е Джена. (спокойно, отзад има дълга опашка от прекрасна коса..не е някой хептен изродски филм, в който главната героиня дори не е хубава!) Петнадесетгодишна (да бе, да!..на вас да ви изглежда на 15??) ученичка в обикновена американска гимназия. И тя е карък (уж, защото пък иначе като че ли нещата в живота й се нареждат). Общо взето Джена е в постоянен статус "ингогнито" и след анонимно писмо (в което пише, че ако не вземе живота си в ръце, никой няма и да разбере, че е съществувала) тя претърпява инцидент, който я белязва с ника "самоубийката" (има ли такава дума изобщо?!). Но Джена няма просто да продължи живота си (като нормален човек), ами ще докаже на всички, че в нея има скрит потенциал (който тя разкрива единствено в блога си) и ще се окаже в любовен триъгълник (разбира се, че има и пичове) с момчето, което харесва и най-добрият му приятел (който честно на мен допада повече).
Оценка (от 2 до 6): 5-чка с потенциал за повече!


само се джафкат, значи!
ех..ако имах и аз такава бавачка...
2. "Melissa and Joey"-може да сте ги гледали като екранна двойка в "Моят фалшив годеник" (My fake fiance), където определено има химия (явно така са решили и продуцентите на новия сериал на ABC Family), за да съберат вече порасналата Сабрина с този чаровен мачо, който пък иронично или  не, играе бавачка! Спокойно, Мел не е в ролята на педантична майка-домошарка, а напротив - тя е "яката" леля, която трябва да се грижи за буйната си племенница и странния (но сладък) племенник след като техните са..ами, в затвора за финансова измама. Тук се намесва и наскоро уволнения (покрай измамата) и разведен сладур Джоуи, който поема грижата за двете хлапета. Кефят на max  отношенията между Мел и Джо (love-hate), които се дразнят, макар между тях да прехвърчат искри (за които те остават слепи..за да е забавно шоуто). Внимание-филмчето зарибява адски много, та почнете го сега, че идва учебната година и тогава не е време за разсейване!
Оценка (от 2 до 6): 6! (колко съм щедра..нищо де, сериалчето си го заслужава)

3."Happy Endings"- такам..имаме шестима приятели в Ню Йорк (засега нищо, което вече да не сме гледали)..но опитът ни казва, че почти всички такива филми са е**ати яките! Невър майнд..та, този пич го заряза на олтара годеницата му и най-добра приятелка..sux to be him, right? Още по-тъпото е, че се налага да си останат приятели, тъй като иначе приятелският колектив, включващ сестрата на булката-беглец (педантична алкохоляга), нейния годеник ли, съпруг ли..(пичага) и двамата им single friends- типична нюйоркчанка, търсеща "идеалния" и леко дундест гей, който всъщност е описан като "straight dude, who likes dudes", демек нищо общо с Марк от "Грозната Бети" . И..да, ежедневните премеждия, през които преминават досущ като в "Как се запознах с майка ви" и т.н. Иначе, приятно и свежо филмченце!
Оценка (от 2 до 6): 4.80

Няма коментари:

Публикуване на коментар