петък, 23 септември 2011 г.

Abduction - movie premiere рецензия

Филмът ми е пресен, пресен като...никое ястие, приготвено в заведение покрай българското Черноморие! (имам предвид, че току-що се връщам от кино залата) Интересен факт: баща ми избра филма и даже го предпочете пред новаторския дубликат на "Транспортер" с Раян Гослинг (което говори за добра реклама и интерес от страна на по-старото поколение).
Както и да е! Нека простъпим към същинската част-храненето ...така де, рецензията исках да кажа! (упс!)
Мога откровено да призная, че никога не съм била фен на Тейлър Лаутнър - прилича ми на чистокръвен ром от село Бобошево, имам чувството, че цялото му питбулско лице е покрито в четина (може би и това го прави идеален за ролята  на върколак в "Здрач"). Може би затова и бях предубедена към екшънчето...е, не сбърках! (Нищо лично към него или към феновете му, ще се опитам да бъда обективна в следващите няколко реда. )
Лили Колинс-млада "залязваща
звезда"
"Отвлечен" започва меко казано тъпо, има що-годе свестна кулминация и затъпяващ финал..да не говорим за отчайващите любовни сцени от типа на "куче лиже табуретка" (сериозно, главната героиня-Карън?!-Лили Колинс има вид на мършав доберман, на чието лице се гонят две Гинесоподходящи гигантски гъсеници! (прекалено hater-ско?..)
ОК, добре, нищо против момичето, ако можеше поне да играе като хората (до голяма част и баналните реплики бяха виновни! от сорта на: "Овладейте положението преди някой да пострада" и "Сякаш беше вчера когато бяхме само двама обикновени тийнейджъри"-оо, я come on!)

Плот: Нейтън (Тейлър Лаутнър) прекарва свободното си време и 2/3-ти от филма купонясвайки и показвайки ни колко е готин, но как всъщност не може да заговори едно момиче. Освен това е "агресивно настроен" и редовно посещава психотерапевт (може би защото майка му е била убита пред очите му, но не си го спомня, или защото баща му ту е голям пич, ту го прави на две стотинки с боксовите си умения). Та, той и момичето на мечтите му откриват, че всъщност тийнейджърът е бил отвлечен? (нищо подобно, дори заглавието не е коректно) покрай училищен проект (разбира се) и се свързват с уебсайта за изчезнали деца. Всъщност, това се оказва капан и се въвличат в глупава гонка едновременно с ЦРУ и сръбската мафия (да, правилно чухте-пак нас балканските народи ни изкараха the bad guy). 15-годишният Джеймс Бонд и ту тъпичката-ту сравнително по-интелигентна Карън
преминават през много ненужни екшън сцени заедно докато не решат да се натискат най-сетне, но сценаристите добре са пресметнали, че момчето не е някой Чък Норис и от време-навреме си контузва по някой крайник, който магически заздравява (може би върколашките способности на Тейлър не са го напуснали и в тази роля).

Оценка:(от 2 до 6)- 3.00 Слаба ракия, слаба игра, добри ефекти, банални фрази. По-добре го изчакайте в замунда отколкото да си купувате билет за едното нищо. А най-добре не си губете времето изобщо да го гледате...но ваша си работа!

Няма коментари:

Публикуване на коментар