събота, 2 юни 2012 г.

Snow White and the Huntsman

Не можах да се сдържа на изкушението да изтегля филма от замунда, вместо да почакам още една седмица докато излезе и по кината на изостаналата ни държавица. Изобщо, ама хич не обичам да гледам филми с лошо качество (попринцип), но за Снежанка реших да направя изключение (все пак е принцеса), макар това да значеше два часа терор на очните ми ябълки с размазаните мутри на някой-друг герой и надписите в ярко бяло на супер странен език (предполагам някакъв вид арабски..или египетски :D). Все пак, това не повлия да си изградя някаква адекватна представа за филма като цяло. Разбира се, ще го гледам отново и на кино, за да затвърдя или отрека първото си мнение. А ето го и него:

Снежка, след като е "минала под дъгата"
..тия двата предни зъба се пригответе да ги срещате често!
1.Имаше много неправдоподобни неща - например Снежанка обитава една килия за периода от колко-десетина години? И въпреки това явно през това време е тренирала да вдига кревата и е тичала в кръгче, защото след десет години бездействие изведнъж се сражава редом с мъжете и търчи по улиците като гъзелка!

2.Саунтракът ми беше някак изкуствен...все едно режисьорът си е казал:"Да, ей тук трябва да има една ретро инди парче, за да стои по-ала "Властелинът на пръстените" когато всички крачат заедно по хълмовете на Утопия. Еми, изстрадано ми звучеше...знам ли..и пак по-добре от в "Игрите на глада", където единственият саундтрак бяха протежните прозявки.

3.Горката Снежанка...егати любовния живот..представете си първата ви целувка EVER да е с..мащехата ви (дори тя да е Чарлииз Терон)!! Еми, това беше много..ъм..гадно..А пък втората ти целувка да е с потен, брадат алкохолик, който вони на бъчва...е, поне тази целувка така или иначе я проспа!

4.Добре че поне са се сетили да дадат колкото се може по-малко реплики на Кристен Стюарт и вместо да пелтечи във сконфузни паузи, тя повечето време търчи нагоре-надолу и изглежда красиво, въпреки че не се е къпала с години.

5.И последно не разбрах с плиткоумния ловец ли се събра, или с възгрозничкия зъбат принц? И в двата случая нямаше никаква химия...изглежда актьорите просто да се отчаяли в опитите си да засенчат Робърт Патинсън!

Добри идеи и "моменти на проблясък":
Хареса ми обстановката в тъмната гора, допадна ми, че се "храни" от страховете на човек..и че най-безопасният начин да останеш жив е..като проспиш нощта в нея!
когато отвори очи, си помислих :"Bella's alivee!" xD
Освен това, niice touch с идеята, че всички жени се дагмосват нарочно, за да не станат жертва на кралицата. Въпреки че няма голяма полза от това, тъй като те така или иначе не са големи хубавици..айде, не се ласкайте толкова, че да се обезобразявате...Интересна гледна точка беше, че Равена оставя Снежанка жива, защото усеща някаква странна връзка помежду им, също и мотивите на кралицата да прави мизерии ми се видяха достоверни. Чарлииз Терон игра невероятно, както винаги..също и "огледалото" (което представляваше един голям лъскав гонг). Като го споменах, яко беше, че само Равена всъщност комуникираше със злите сили, никой друг не виждаше отражението на "огледалото" и ме накара да се замисля дали всъщност кралицата не е просто шизофреничка..но не би  :D
Обяснимо е, че Снежанка възкръсна след целувката на ловеца! И моите очи ще се насълзят ако ме целуне космат, некъпан пияница-некрофил! Seems legit ;)

EPIC final words are epic, бих казала! Снежанка казва да умиращата кралица: "Не можеш да изядеш сърцето ми." Ъм..YOU DON'T SAY! ;D
Та: Финална оценка (от 2 до 6): 4.5

П.П. Култовата фраза: "Skin white as snow, hair black as night..Bring me your heart, my dear, dear Snow white" я нямаше...или поне аз не я чух, въпреки че постоянно се ослушвах за нея! Нищо, Равена, ти и така си си страшна!

1 коментар:

  1. за протокола, репликата беше "you can't have my heart", ама и с "eat" звучи епик, все едно слушам песни на лейди гага :D
    бтв, най-накрая се намери още един човек освен мен, който НЕ иска да изнасили крис хемсуърт! ;д *кланя й се* цял тъмбълър ебаси как го превъзнася и колко го шипва със снежанка/кристен и аз само седя отстрани и гледам тип 'waaat'
    и засега снежанка с никой не се е събирала - уилям нещо не успя да го доогрее, а ловеца нещо не й подхожда, след като я коронясаха, ама се обяви, че ще има и втора част (без чарлийз! ;/) и тогава 100% ще могат да разтягат любовния триъгълник колкото си искат ;д

    ОтговорИзтриване